2015. július 23., csütörtök

Movies what I watched #5

Banks úr megmentése | Ahol a szivárvány véget ér | A nagy Gatsby | Tökéletes hang 2 | Az emlékek őre | Egy különc srác feljegyzéseiÉjfélkor Párizsban | A lázadó

Sziasztok! A szünet beköszöntével (és előtte) elkezdtem filmeket nézni, így elég tekintélyes lista jött össze mostanra, úgyhogy valószínűleg lesz a közeljövőben is egy hasonló poszt. Na, de jöjjenek a filmek. A Bank úr megmentését a könyvtárból vettük ki, és a családdal néztük meg. Nagyon aranyos film, bár mélyebb tartalommal is bír. Maga a film 1964-ben játszódik, de vissza-vissza ugrál a múltba, ahonnan megismerhetjük az írónő (P.L.Travers) gyerekkorát. Nekem nagyon tetszett, sőt utána még egyszer meg is néztem, úgyhogy aki szereti a Disney-t és a Mary Poppins-t, annak ajánlom. Az Ahol a szivárvány véget ér című filmet, először könyvben olvastam, és rögtön magával ragadott. Így persze, hogy meg kellett néznem a filmet. A film is nagyon tetszett, hozta a könyv hangulatát, bár eléggé megváltoztatták a történetet. (SPOILER: Pl. Greg = Brian, valamint a filmben Alexnek nem is születnek meg a gyerekei. SPOILER VÉGE). A nagy Gatsby-t kb. fél éve láttam, úgyhogy nem emlékszem mindenre, de arra emlékszem, hogy nagyon tetszett, a film megnézése után rendezni akartam egy 20-as évekbeli bulit (sajnos nem olyan nagyot, mint a filmben). Úgyhogy aki még nem látta, az sürgősen pótolja! A Tökéletes hang 2-t a moziban láttam, és be kell, hogy valljam, nem volt nagy durranás. Vicces volt, de az első részhez képest nagyon keveset énekeltek benne. Hailee Stanfield viszont nagyon jó volt benne, úgyhogy aki nem látta a filmet, annak viszont ajánlom, hogy hallgassa meg ezt és ezt. Az emlékek őrét a könyv olvasása közben néztem meg, és azt kell, hogy mondjam, nem tetszett. Számomra nagyon lehangoló, komor volt a film hangulata. A film megnézése után a könyvet kb. 2 hónapig nem mertem a kezembe venni, aztán nagy nehezen kiolvastam. Tehát összességében egyáltalán nem erre számítottam a könyv alapján, úgyhogy a filmet nem, a könyvet inkább ajánlom. Az Egy különc srác feljegyzéseiről nem szeretnék nagyon írni, azt ma néztem meg, és még emésztgetem, gondolkozok rajta. A Káprázatos holdvilág megnézése után rákattantam Woody Allen-re és zsinórban megnéztem négy filmjét. Az Éjfélkor Párizsban is köztük volt, és nagyon tetszett. 20-as évek, Párizs, Fitzgeraldék, Picasso, Hemingway. Mi kell még? A lázadót a moziban néztem meg a barátnőimmel. Nagyon szuper volt, végigizgultuk az egész filmet, hogy mikor kapják el őket.. És az a vég! Én már csak arra vagyok kíváncsi mi fog a következő részben történni.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra nyúlt ez a bejegyzés, remélem azért így is végigolvassátok, és ha olvastátok a Beavatott könyveket, akkor nem lövitek le a végét. :)

3 megjegyzés:

  1. Jaj az  Éjfélkor Párizsban nekem is nagyon tetszett! Bár még mindig Annie Hall a kedvencem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt még sajnos nem láttam, de akkor mindenképp megnézem. :)

      Törlés
    2. Remélem, tetszeni fog. ^_^

      Törlés