2022. szeptember 22., csütörtök

Őszi filmajánló | Fall movies to watch


Sziasztok! Így 6 év elteltével újra jelentkezem, egy filmajánlóval, méghozzá az évszaknak megfelelően őszi filmekkel. Nyolc filmet gyűjtöttem össze, amelyek nem feltétlenül ebben az évszakban játszódnak, de a hangulatuk illik egy esős, délutáni filmnézéshez.
Három romantikus filmet tartalmaz a lista, ezek a Harry és Sally, amelyben a címadó Harry és Sally barátságát követhetjük nyomon (és persze New York! Ősszel! És Sally stílusa sem utolsó!). A Ház a tónál, ami az egyik kedvenc filmem, nagyon szép szerelmi történet egy kis csavarral. Utolsóként pedig a Szerelem hálójában (úgy tűnik Meg Ryan az őszi romantikus filmek koronázatlan királynője), ami tökéletes egy esti bekuckózáshoz. Könyvmolyoknak kötelező!

Harry és Sally

Az ősz kezdete sokaknak egyenlő az iskolakezdéssel, ezzel kapcsolatban két filmet ajánlanék. A Holt költők társasága könyv- és költészetkedvelőknek ajánlott, elgondolkodtató történet egy tanárról és diákjairól. És persze nem feledkezhetünk el a roxforti varázslótanoncról sem, akit azt hiszem senkinek nem kell bemutatni. 

Holt költők társasága

Egy őszi filmajánló sem lehet teljes egy jó kis krimi nélkül, ilyen témában ajánlom a Tőrbe ejtve című filmet, szórakoztató esti film, egy kis csavarral.

Tőrbe ejtve

És végül álljon itt egy felsorolás olyan filmekből, amiket még én sem láttam, vagy nem fértek bele a listába: Ősz New Yorkban, Édes November, Átkozott boszorkák, Szent Elmo tüze, Karácsonyi lidércnyomás, Gyilkosság az Orient expresszen, Édesek és mostohák.

Nektek van kedvenc őszi, bekuckózós filmetek? Miket néztek ilyenkor?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése