2013. augusztus 19., hétfő

Back to school 1.

Két hét múlva itt az iskola, ezért szeretnék nektek néhány tippet adni, hogy minél könyebben induljon a suli! :)
Dorothy
1. Takaríts!
 
Nagyon összetett dolog, de ez mindennek az alapja. A legegyszerűbb takarítás a szobánknál kezdődik. Vedd a fáradtságot és szánj akár több napot is. Szortírozz át mindent, dobd ki a felesleges holmikat, selejtezd le a ruháidat. Meglátod milyen jó érzés lesz a szemeteszsákot nézni a szép, megújult szobádból! Még jobb érzés, ha csinálsz pár változtatást, apró dolgokkal (pl. új párnák, ágytakaró, gyertyák...) feldobod a kis birodalmad. Plusz tipp, hogy az ember néha a számítógépén is tarhat egy kis rendszerezést, szelektálást. Az agyunknak pedig nagy kikapcsolódás és lelki feltöltődés lehet egy séta, esetleg futás, amikor van időnk elmerengeni az élet nagy dolgain.
 
2. Tűzd ki a célt!
 
Azaz keress megfelelő motivációt magadnak! Ha már unod az egészed jó, ha a szemeid előtt lebeg egy cél. Ez lehet álmaid egyeteme, hogy megfelelj a szüleidnek vagy egyszerűn csak boldog legyél a jövőben (is). Hatalmas erőt jelenthet ez! És ha néha megbotlasz gondolj a célodra. Mindenkivel sokszor előfordul, hogy rosszul érzi magát az iskola, a magánélet vagy a család miatt. Ilyenkor csodát tehet egy számodra hatalmas erőt, inspirációt adó dolog (pl. könyv, film, zene, videó).
 
3. Rendszerezz!
 
A takarítással már rendszerezted a környezeted, de néha jól jön egy kis plusz segítség, hogy godolataid is megfékezd. Erre tökéletes egy füzet, zsebnaptár stb. Ha mindent felírsz, nem lesz problémád és az is milyen jó, ha összeszedettnek érzed magad. Nem? A rendszerezés érthető a füzetvezetésre is. Nem kell feltétlen gyöngybetűkel írni, enélkül is lehet szép a füzeted. Figyelj a sorközökre, kiemelésekre és hasonlókra! Máris sokkal átláthatóbbá tetted a jegyzeteid.
 
4. Légy pozitív!
 
A pozitív felfogás és életszemlélet nem csak rád van kihatással, hanem a környezetedre is. Rengeteget változtathat a hangulatodon, ami pedig láncreakcióként beindítja a megfelelő hozzáállást és a kellő erőt. Attól mert kapsz egy rossz jegyet, még nem kell letörni, nem dől össze a világ, hiszen ki lehet javítani. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése